вселена

Енергиен вампиризъм

Енергийните вампири са напълно нормални на пръв поглед хора. Те работят и живеят заедно с нас и не подозират, че отнемат от нашата енергия. Откъде се вземат? Защо един човек е донор (доставчик) на енергия, а друг – потребител (вампир, рецепиент?). Вампирите не се раждат. Те стават такива. Вампитър е човек, който не изпълнява своето предназначение. Иначе казано – не ходи по своята пътека. Нали всеки от нас има свои задачи в този свят. Един е призван за бъде готвач, друг – поет, трети – лечител. Това може да се нарече кармичен дълг (“карма” означава действие), когато човек не използва по предназначение своите способности, а върви по “чужд път». Човек получава енрегия за конкретни цели, а той я изолзва не за тях. Тогава енергията намалява. И тогава вампирът изтегля енергия от други хора. Вампирът не просто отнема от нашата енергия, той ни заставя да му я отдаваме. Обикновено вампирът започва разговор, подхвърля идеи, изхождайки от себе си. Тогава “доставчикът” започва да губи енергия, която вампирът мигновено улавя.

Слънчеви вампири  (Аз съм те виждала някъде”)
Тези хора са особено жестоки. Те сами ни провокират да отприщим поток енергия за тях. Дори ако се стараем да не го провокираме, да не изгубим равновесие, този агресор е способен дори да ни удари, само и само да привлече вниманието към себе си и да се възползва от енергията.

Лунни вампири   (“Господи, колко съм нещастен!”)
Те са противополжни на първите по поведение и по начина на получаване на енергия. Те не са жестоки, нито буйни. Напротив те непрекъснато мрънкат и хленчат колко несправедлива е съдбата към тях. При това те тайно крадат енергия.

“Дървени” вампири   (“На никого и на нищо не вярвам”)
Тази категория хора непрекъснато искат доказателства, не вярват на никого. И дори, когато чуят “железни аргументи», пак остават на своята позиция. Към тази категория се отнасят и ревнивците. Те държат в непрекъснато напрежение обекта на своята любов и по този начин смучат енергия от него.

Как да се излекуваме от вампиризма?
Духовното заболяване не се поддава на лечение от лекар в поликлиниката. За щастие, има немалко методи, позволяващи да се поправи ситуацията. Най-главното е да определите какво е вашето предназначение и да го следвате. Ако имате талант да рисувате, правете го, не обращайте внимание на заплащането и се опитайте да направите така, че да се прехранвате именно от любимата си работя. Можете да използвате и някои от многобройните техники и разработки на лечители и психолози.

Методи на енергозащита
Мислено постройте между себе си и вампира непробиваема стена и не се поддавайте на провокация. Помнете, че за да вземе от вас енергия вампирът трябва да ви изкара от равновесие. Има и едно много ефективно упражнение: Застанете до отворения прозорец. Дишайте ритмично 2-3 минути. При вдишването мислено си представете как жизнената енергия се натрупва в слънчевия сплит. При издишването излиза от слънчевия сплит във вид на енергийна нишка и обвива цялото ви тяло, създавайки обвивка, която ви защитава от външно въздействие.

Добре е при атака от страна на енерговампир да скръстите ръце на гърдите, да изправите раменете.

назад