вселена

 

 

 

Как да сънуваме пророчески сънища?

Всеки път, събуждайки се с биещо сърце, ние се питаме: какъв беше този странен сън? Какво искат да ни подскажат тайнствените сили? И доколко може да се вярва на тази информация? Нали сънищата имат странната особеност - понякога по мистичен начин да се сбъдват.
Всички сънуват, някои по-често, други по-рядко, но колко от нас могат да кажат, че получената насън информация се е сбъднала в живота с абсолютна точност?
Как да различим пророческия сън от обикновения? И непременно ли за това са нужни специални дарби? Именно нощната стопанка на небето - Луната отговаря за нашите сънища. Тя пази и ключа към нашите съновидения, отговаря за продължителността, цветността и най-важното - за "достоверността", т.е. за прогностическата ценност на нашите сънища.
Както е известно, съществуват четири фази на Луната - Новолуние, растяща Луна, Пълнолуни
е и намаляваща Луна. Така че когато се събудите, се обръщайте към Лунния календар (такъв може да намерите за всеки месец в нашите списания "АстроХороскоп" и "Лечебни тайни"), за да установите в коя фаза се намира Луната.
Ако нямате подръка календар, просто погледнете към небето и то ще ви разкаже всичко:
* Ако рогата на лунния сърп сочат наляво - значи Луната е растяща.
* Ако рогата сочат надясно - Луната е намаляваща.
* Луната не се вижда през цялата нощ - Новолуние.
*
Луната е съвсем кръгла при Пълнолуние.
И така, ако сънят ви се е присънил на

Растяща Луна

той разказва за нещо ново, което вече стои на прага ви и всеки момент ще се случи. Такива сънища често се наричат вдъхновяващи и изпълващи. Когато расте Луната, расте и нашата интуиция. Сънищата могат да имат най-различно съдържание - битови, не много понятни, фантастични, невероятно ярки, с интригуващ сюжет. Когато сънувате на растяща Луна, задайте си въпроса: какво точно очаквам? Запознанство? Покупка? Събитие? Старо приятелство? Ако във вашия сън присъстват тези елементи, трябва да знаете, че събитието е вече на прага и скоро ще се случи. При растяща Луна е прието да се започват всякакви нови дела, да се внасят в живота желаните промени, така че сънищата през този период веднага могат да ви подскажат как точно трябва да действате в избраната от вас посока. Веднага щом се събудите, запишете си съня, защото той лесно се забравя, а съдържащата се в него информация е безценна.

Намаляваща Луна

В този период сънят показва събития от далечното или не толкова далечно минало, сякаш прави равносметка на тези проблеми,които ви занимават в живота от доста време. Ако, например, е дошло време да приключите отношенията си с някакъв човек, сънят ще ви покаже именно този човек. Ако сънят ви показва проблеми в работата, значи нещо в тази област ще се промени - или ще се появи ново работно място или ситуацията по някакъв начин ще се разреши във ваша полза. Приятните сънища при намаляваща Луна като правило се сбъдват. Тревожните и страшни - напротив, показват, че неприятностите ще си отидат от вашия живот още в близкото бъдеще.

Новолуние

Когато на небосклона не се вижда Луната, се явяват така наречените сънища на ума. Ние виждаме това, за което твърде много и напрегнато мислим, вземаме взаимно изключващи се решения. Присънило ви се е нещо на Новолуние? Значи именно за него не трябва много да размишлявате. Дайте почивка на мозъка си, забравете натрапчивите мисли. Оставете ги на самотек - и всичко ще се нагласи по най-добрия начин.

Пълнолуние

Именно сега се сънуват най-странните сънища. Те се отнасят до нашия емоционален живот. Тези сънища показват ситуациите и хората, за които ние изразходваме твърде много емоции, т.е. енергия на сърцето. Като правило ние с нетърпение чакаме това, което ще ни донесе този сън наяве, но... Това не е нищо повече от интересен "филм" и наяве той едва ли ще се сбъдне.

 

 

назад