вселена

Ритуал «Да поканим радостта у дома”

Има такива домове – добре обзаведени, пълни с най-модерни уреди, уютни, красиви, а някак не ти се иска да се връщаш там. Дори, ако знаеш, че те очакват. Скучно, досадно, тъжно. Никаква радост, желание за живот. А тъй като радостта е наша ежедневна, жизнена необходимост, трябва да я повикаме в дома си. Начинът е съвсем прост. Необходим ви е само един морков и три бели свещи... И още нещо, което за някои може да се окаже по-трудно.

И така първо действие: Спомнете си ситуация, когато сте били истински радостни и щастливи. Като правило при повечето хора това е доста мъчителен процес. Настина кога за последно ви се случи нещо хубаво? И истинско? Кога бяхте изпълнени с щастие? На някои им се налага да си спомнят пързалянето с шейни в детските години, радостта от някакви подаръци, неочакваната поява на стари приятели...

Спомнихте ли си? Браво! Сега можем да пристъпим към ритуала. Поддържайте в себе си радостните емоции, докато направите всичко необходимо. Сега сложете трите бели свещи в най-обикновени свещници, а морковът (предварително измийте този “магически” продукт) настържете на най-обикновено ренде в най-обикновена чинийка.

Поставете две от свещите от двете страни на входната врата (от вътрешната страна), а третата - на около две крачки пред тях. И не забравяйте още веднъж да проверите дали радостното събитие е още в главата ви. Запалете свещите, вземете в ръце чинийката с настъргания морков, застанете в центъра на триъгълника от свещи с лице към входа. Сега започнете да хвърляте по една щипка от настъргания морков между двете свещи до вратата, като кажете седем пъти: “Тъга, вън от къщи, радост, ела у дома!” Целият морков трябва да бъде на пода, ако нещо от него е останало, хвърлете го при произнасянето на заклинанието за седми път.

Сега изгасете свещите (без да ги духате), с пръсти, казвайки на всеки от трите пламъка: “Благодаря за помощта”!. Остава само да съберете внимателно с метла “вълшебния” продукт, да го сложите в найлонов плик и да го изнесете навън. Направете малка дупка в земята вляво от входа на жилището и изсипете там своя настърган помощник. Кажете и на него: “Благодаря за помощта!” и го заринете с пръст така, че напълно да се скрие от погледа ви.

След като свършите тази “земеделска” работа отново проверете своя радостен спомен и му кажете (може и на ум) “Здравей, радост!”, спокойно се върнете у дома.

Ако сте усетили, че не сте успели през цялото време на ритуала да задържите радостното усещане, повторете действията, но не по-рано от седмица.

Трябва да знаете, че такива ритуали не се правят в понеделник, събота и по пълнолуние. Идеалният ден е неделя. Най-добре е ритуалът да се направи на растяща луна, но ако не ви се иска да чакате, няма нищо страшно. Просто повторете всички тези действия още веднъж, когато спътницата на земята започне да “расте”.

назад