вселена

 

 

 

Килограмите започват от главата

Когато мастните клетки започнат да растат като гъби след дъжд, и се размножават главно по талията ни, значи е дошло време за отслабване. Всички, които от години “работят” над омразните си килограми знаят, че чудодейни средства в красиви опаковки не помагат, както и гладуването не води до желаните резултати. Напротив, учените са установили, че прекаляването с диетите може да ни направи още по-пълни. За да постигнем мечтаните килограми, е необходимо първо да си отговорим на въпроса защо пълнеем. Дали от преяждане, дали от това, че рядко се решаваме да напуснем удобния стол, дали ни преследва “вълчи глад”, дали защото ядем прекалено сладки храни, дали се тъпчем от нерви и безпомощност, дали защото от прекалените диети сме разрушили финия механизъм на нашия метаболизъм и тялото ни вече не може да се справя с поетите калории?...

А замисляли ли сте се, че всъщност всичко идва от главата? Нали там се намира центъра на апетита и центъра на ситостта? Оттам тръгват командите да посягаме към различни видове храна.Чувствата и мислите, които съпровождат храната ни, също оказват влияние на наше тегло. Ако си похапваме шоколадова бонбони с чувството, че ще ни се “лепнат” точно там, където най-малко бихме желали, съвсем естествено, че ще постигнем точно този ефект. Ако се храним с чувство на вина, че от това само разваляме фигурата си, не след дълго точно това ще последва.

За да разбере тялото ни нашето желание да отслабнем, трябва да му подадем точната команда. Трябва правилно да преосмислим начина си на живот, отношението си към храната, поведението си, към своето тяло и към самите себе си. Фактът, че тялото ни пълнее, въпреки нашето нежелание, означава, че някъде нещо сме сбъркали. Възможно е с нещо да сме прекалили, или пък да сме го лишили от нещо, което му е много необходимо. Възможно е то да се запасява с тлъстинки, за да ни предпази от нещо, или пък по този начин иска да ни сигнализира, да ни накара да му обърнем внимание. То е като непослушно дете, което иска да му се обърне специално внимание. И това е добре да стане преди да е потънало изцяло в тлъстини и комплекси. Само с много разбиране и любов можем да го превъзпитаме, да го накараме да “се държи”, както трябва, да изглежда, както искаме, да тежи колкото му се полага. Дълбоко в себе си, на клетъчно ниво нашето тяло има спомен за своя идеален образ и с удоволствие би се върнало към него, ако успеем да му подадем точната команда. За една година се подменят почти 98% от атомите в нашето тяло. Така че напълно е реално мастните ни клетки да се сменят с нови, нормални, жизнени клетки. Напълно възможно е с любов и разбиране да промените тялото си.

Желаем ви успех в търсенето на точната команда! И не бъдете строги съдници и командири, а любящи стопани на своето тяло!


Да отслабнем с яйца

1001 легенди за диетата

Как да излъжем глада


 

 

назад