вселена

За да изглеждате блестящо в Новогодишната нощ
 

Празничната вечеря вече е готова, салатите са украсени, елхата блести, до пристигането на гостите има малко повече от час. Как да си помогнем да изглеждаме бодри и свежи в новогодишната нощ?

Преди всичко, разбира се, вана с ароматични масла. Водата трябва да е с температура около 37-38 градуса. Във водата добавете по две капки от следните масла: бергамот, иланг-иланг, левзея, портокал. Ваната ще направи вашата кожа гладка и копринена, ще й влее сила и бодрост. Докато се глезите във ваната, без да губите време, можете да си направите точков масаж. Смесете в една чашка зехтин и две капки масло от маточина. Поставете в получения разтвор пръстите на ръцете си и с възглавничките на 3 и 4 пръст масажирайте основните биологично активни точки: в ямката под долната устна, в ъгълчетата на устата, в основата на ноздрите, около началото и края на веждите, мекото на ушите, средата на скулите. Масажът трябва да се прави с двете ръце по двете симетрично разположени точки, правят се по 4 кръгови движения в двете посоки. Силата на натиска не трябва да бъде много повърхностна, но и да не причинява болка.
След като излезете от ваната, нанесете на тялото овлажняващ крем.
Сега сте готови за почистване на кожата на лицето и на шията. Сухата кожа трябва да се изтрие с памучен тампон, натопен в растително масло, а мазната – с някакъв киселомлечен продукт – сметана, кефир, кисело мляко.
Следващата процедура е пилинг. Ако нямате готова смес, направете си по следния начин: в крема, съответстващ на вашия тип кожа, добавете половин чаена лъжичка сол и същото количество сода. С кръгови движения нанесете сместа на лицето по масажните линии, но не се престаравайте. Кожата ви ще стане удивително гладка след тази процедура.
По-нататък е време да тонизираме кожата. Направете си зелен чай: 1 ч л на 250 мл вода. Добавете 1 ч л лимонов сок. В този тоник намокрете марличка и за няколко минути оставете на лицето.
Сега - стимулираща хранителна маска. При суха и нормална кожа може да направите следната маска: сварете картоф с кожата, намачкайте го на пюре, добавете един суров жълтък, 1 с л олио, ситно нарязан и стрит зелен магданоз, добавете мляко, за да се получи консистенцията на гъста сметана.  Ако сместа е много рядка, може да добавите трици. Маска за “бързо реагиране” за мазна кожа: разбийте един яйчен белтък на гъста пяна, добавете няколко капки лимонов сок и смесете с овесено брашно. Маската се намазва на лицето на плътен слой за 5 минути. За усилване на ефекта след като маската изсъхне, добавете още един слой. С маската на лицето заемете хоризонтално положение в тъмна стая, под краката поставете възглавница, за да могат и те да отдъхнат – нали ви чакат танци.
След това преминете към макиажа. Нанесете на кожата дневен подхранващ крем. Той ще бъде добра основата за грима. Нанесете на тънък слой тонален крем. След това напудрете цялото лице с прозрачна пудра. Коригирайте формата на лицето с пудра, която е с половин тон по-тъмна. Тя трябва да се нанесе на тези участъци, които бихте искали да скриете. Например при кръгло лице – страничната област на лицето, при тясно и удължено – на брадичката и на челото.
Формата на лицето може да се промени и с помощта на руж. Ако вие искате да удължите кръглото или квадратно лице, нанесете ружа по линията от ъгъла на устните към скулите под 45 градуса ъгъл. Ако лицето е продълговато, нанесете ружа по хоризонтална линия по средата на бузата в посока към ушната раковина.
Да се заемем с веждите. Две трети от тях трябва да бъдат във възходяща линия (в посока от носа към слепоочията), а 1/3 в низходяща. На мястото под веждите трябва да се нанесат по-светли сенки. При близко разположени очи трябва да се разшири пространството между двете вежди и обратно – при раздалечени очи, веждите трябва илюзорно леко да се “съединят”. Веждите трябва да бъдат не повече от половин тон по-тъмни от косата.
Ако очите ви са раздалечени, поставете цветовия акцент на вътрешната част на клепачите, а ако са близко – поставете цветното петно на външния ъгъл на очите. При дълбоко разположени очи трябва да се откажете от контурния молив.
Червилото е финалът на макиажа. Очертайте устните с молив, близък по цвят до червилото. След като нанесете червилото, можете да ги очертаете с малко по-тъмен контурен молив. Може да покриете устните с блясък. Блясъкът все още е на мода и на новогодишния празник, той е подходящ за всички жени. Може да се нанесе не само на лицето, но и на шията и на деколтето. Това повдига градуса на празничното настроение на всички.

В новогодишната нощ вие имате право да изглеждате не просто добре, а блестящо.

назад