вселена

Лекуващите камъни на Стрелец
 

Стрелците са едни от знаците с най-добро здраве. Поради неправилен режим на хранене, прекомерна употреба на алкохол и напрегната работа, както физическа така и умствена, Стрелците често имат проблеми в черния дроб, артериалната и нервна система. Правилният режим на хранене и лечебното въздействие на тюркоаза им осигуряват необходимите за кръвта мед и желязо. Стрелците трябва много да се движат и да пречистват организма си и особено черния дроб.
Известни са много находища в света, но едни от най-хубавите образци от този камък се намират в Иран, където той се смята за национален символ. Най-красивите тюркоази се съхраняват в банките като национално богатство и след години, след изчезването на находищата в световен мащаб те ще имат много висока цена. В Иран са намерени най-древните мъниста от този камък на възраст 3000 г преди Христа.
Енергията на тюркоаза помага за успех, носи щастие. В миналото и сега жените зашиват малко камъче в дрехата на мъж, за да ги обича. Отблъсквайки негативната енергия тюркоазът помага на притежателя си да се справи със завистниците, пази от собствените лоши мисли, които могат да програмират лоши събития. Успокоява болките в гърлото, лекува очите – органът, който е много важен за Стрелците. В древността са вярвали, че той успокоява сърдечната болка, носи богатство, здраве, желание за независимост и умение за вземане на правилни решения. Смята се, че хората, които притежават тюркоаз, живеят дълго и щастливо. Цветът има голямо значение при избора на този камък – синият е най-силният, а зелените тонове намаляват енергийното му действие. Тези данни са доказани с помощта на Кирлиановия апарат. За да се запази тюркоазът от избеляване, той не трябва да седи на слънце и периодично трябва да се полива с вода. Бижутата от тюркоаз не трябва да имат допир със спирт, сапун, дезодоранти и др. На Изток на новородените деца подаряват предмет с тюркоаз, който се пази до сватбата и се смята за семеен талисман и амулет. Затова тюркоазите много често се поставят в злато. Изделията от тюркоаз се пазят и се предават от поколение на поколение с вярата, че семейните реликви помагат на наследниците.
Тюркоазът е камък, който радва и освежава интериора на всяка къща. Може да се постави във витрината или в къта на щастието според Фънг Шуей.

Лидия Старикова - вашият консултант в света на скъпоценните камъни

назад