вселена

Пълен хороскоп за 2007 година

Овен
21 март 20 април

Началото на годината е посветено на собствения авторитет, на самия себе си.
Още след 20-ти януари Овенът започва да се върти като пиян от няколко чаши шампанско около приятели и досадни фаворити. От 22-ри януари до 18-ти февруари Венера ще го украси със своето присъствие и ще създаде розова аура около него, независимо че той по принцип обича червеното. За мъжете Овни розовото не се отнася те и така са неотразими.
Според някои автори любовта е силно психологическо разстройство и това определение се отнася с пълна сила за Овните през целия  март те са изключително объркани. А трябва да се борят с привързаността! Слънчевото затъмнение в Риби на 19-ти март ще окаже негативно влияние на самочувствието им, но и това ще се преживее, важно е да не се форсират събитията.
С началото на новата зороастрийска и мюсюлманска година, т.е. от 21-ви март започва ренесанса на Овните, от очите им отново летят искри, като пръски шампанско, отново са усмихнати и възторжени. Златорунните ще пъстреят не само на гланцовите обложки на лъскавите списания, но и просто ще се отделят ярко дори на редовите работни места. Април по право им принадлежи! Но понякога става ясно, че Слънцето не свети само за тях през цялото време. След 19-ти април поради съединението на Уран с Марс в Риби, което дава напрегнат аспект към Юпитер в Стрелец могат да възникнат неприятности и инциденти, т.е. по-добре е да се отложат пътуванията, а наложителните хирургически операции да се проведат на намаляваща Луна, т.е. до 17-ти април.
През май Овните започват да правят пари, използвайки умело острите си рога.
След 9-ти май ще се появи желание да си купят предмети на изкуството, да поживеят в разкош, а от 16-ти май Марс, планетата н а Овните, до 25-ти юни ще се намира в техния знак, давайки на всички да разберат, че Овните имат остри рога и ги ползват доста умело.
През юни всичко ще бъде завършено с успех при тях, макар и с по-голямо напрежение.
През юли много от представителите на този знак ще бъдат заставени от съдбата да си стоят в къщи или на вилата, да поливат лехите с насаждения, или да ремонтират жилището. Но пък след 24-ти юли започва период на любов и творчество. Те изведнъж ще започнат да ходят по партита и купони,  защото, както казва Пепеляшка Да не се ходи на балове е много вредно!.
В началото на август Венера отново им намига свойски и са напълно възможни срещи със стари приятели, а както е известно старата любов ръжда не хваща и е възможно четене на стари романи. Към края на август с  навлизането на Слънцето в знака на Дева идва време за работа, диети, рутина , но може би защото Овните са успели да се запасят с енергия и да се насладят на любовта през топлото лято, те сякаш не забелязват сивотата на септември. Единственото, което може да помрачи техните романтични мечти това е слънчевото затъмнение на 11-ти септември.
Времето на вътрешната зима при Овена започва на 24-ти септември, с преминаването на Слънцето във Везни, времето, когато вече не гледат на тях с обожание, а започват да им налагат железни условия. От октомври  в дома им се настанява студът. От 12-ти до края на октомври не е желателно подписване на никакви договори, но са възможни срещи със стари приятели.
Ноември е време на трансформация, за някои това е просто зимен сън, за други е среща с непознати светове, не винаги много дружелюбни.
По средата на  декември Овните могат да си кажат Е, добре си поживяхме. За тях това е време, когато могат да се изкачат на някой заснежен връх, където се диша леко и се усеща истинския простор.

 
Телец
21 април 20 май

Приятните във всяко отношение подчинени на Венера Телци ще запомнят годината с разширяване на кръгозора (всеки по свой начин) - някои ще отидат на ски на Тибет, други ще започнат да четат книжки за чудесата на същия този Тибет.
Но така захласнати, те трябва да имат предвид, че Марс може да провокира екстремални ситуации и затова да бъдат по-внимателни. Терците, които не могат да се излъжат да отидат в планината, могат да очакват някакъв професионален успех, но след 20-ти януари.
През февруари екзалтиращата в Риби Венера ще им подари някаква нова симпатия и дори на най-инертните сред тях (а повечето Телци са такива) ще им се понрави да приемат знаци на внимание от противоположния пол.
Мартенското затъмнение може да окаже лошо влияние на авторитета на този земен и стабилен знак, но проблемите ще възникнат предимно сред приятелите и претендиращите за сърцето на Телеца. И през тази година сърцата на Телците ще принадлежат предимно на недвижимите имоти, ценните книжа,  завещанията и парите, така че не бива да се оставим да бъдем подведени от миролюбието и чувствената ненаситност на Телеца. Всичко в живота им е тихо и спокойно и ако искате да пътувате мирно през живота си, то параходът, наречен Телец е избран правилноСлед 18-ти март Венера така ще украси Телеца с феромони, кадифена кожа и Бог знае какво още, та от километър да излъчват аромата на любовта. Този празник ще продължи до 12-ти април. Независимо от такава красота, на тях кой знае защо ще им се поиска да се уединят, биоритмите им ще спадат и до 21-ви април ще бъде по-добере да лежат, тъй като активността в този период носи последствия. Конфликтите с партньора ще останат на заден план, когато през април във въздуха замирише на пари (кой е казал, че парите не миришат?)
Празнувайки своите рождени дни Телците философски ще отбележат, че животът независимо от всичко има своите преимущества. През май приятни запознанства и пътувания при роднини, признания в любов по пощата и телефона ще добавят още по-приятни подправки към смисъла на живота.
През юни чудесата ще започнат да дават своите плодове и на Телеца ще му се прище да си вложи парите, ако не в късче земя, то поне в някаква антикварна вещ.
От 25-ти юни до 25-ти август Телецът ще бъде навестен от Марс, но дяволът няма да бъде толкова черен, както го рисуват. Просто известна раздразнителност на фона на всеобщото благоденствие ще прави Телеца малко по-претенциозен. Напълно е възможно след 15 юли и през август Телецът да изпита пориви за творчество или любов към деца, към родителите си.
След 24-ти август започва период на сърдечни привързаност, като този път Телците са активната страна. И тъй като любовно-творческият период съвпада със затъмненията, то от Телците може да се очакват изненади например парични разходи по обекта на обожанието.
След 24-ти октомври на Телците ще им се наложи да се занимават с рутинна работа. Венера се съединява през това време със Сатурн, любовта придобива някаква твърда конструкция. В края на октомври Телците със съжаление осъзнават, че около тях няма топлота и дължимото обожание.
След 23-ти ноември настъпва времето, когато адреналинът дава нов импулс на Телеца, той се чувства като на сцена.
През декември Венера, която се съединява с Лилит в Скорпион създава усещането, че партньорите и публиката искат да изкарат от Телеца неподправени, истински сълзи. Но предновогодишните приготовления отново ги убеждават, че животът е прекрасен.

 

Близнаци
21 май 21 юни

Суетнята около Нова година ще внесе в живота на Близнаците известна бодрост, дори адреналин. Всички искат от тях хляб и зрелища.

От средата на януари започват покани за далечни пътувания някой се е сетил колко са гениални.

Февруари е много успешен за тяхната реализация и доказване. Но от деня на Св. Валентин, та до 8-ми март те не бива да подписват никакви документи и договори. През това време ще имат много срещи със стари приятели и ситуации. През март затъмненията няма да ги оставят намира, ще се наложи да отстояват своя професионализъм, партньорите ще изискват уверения в преданост към общото дело или към самите тях. Със започването на пролетта животът ще започне да се подрежда по по-приятен начин. Близнаците са знак на логиката, но тъй като в тях живеят, мислят и действат  двама души, дори и най-близките им не могат да схванат кое тяхно решение да считат за правилно: това, което са казали вчера вечерта или днес сутринта.
Практически през целия април новаторските идеи на Близнаците ще се оспорват във висшите ешелони на властта, но за двойния знак това не е толкова важно. По-важното е, че след 12-ти април в техните аури автоматично ще се включат едни невидими частички, наречени феромони и след тях, също като след (Мерилин Монро (естествено Близначка) ще се проточи подобна на шлейф славата на ангелите на секса. След 21-ви май настъпва време, когато неочаквано и изведнъж им се приисква спокойствие, както и желание да доверят душата си на психоаналитик или на местния шаман, макар по принцип Близнаците да не вярват на магическото съсловие и да се интересуват повече от постиженията на съвременната психология. Доживявайки по този начин до своя рожден ден, те с приятно удивления забелязват у себе си здрав апетит не само към яденето, но и към останалите страни на живота. Нови млади поклонници и приятни пътувания напълно удовлетворяват Близнака през юни. Сега те усърдно се наливат и с нова информация и към края на месеца ще намерят копчето на вълшебния автомат за пари.
През целия юли двойните се радват като деца на удоволствията, които могат да се купят с пари, а след 15-ти юли дори им се дощява нов дом или нещо елегантно в стил ретро. След 28-ми юли Венера започва своето ретроградно движение и връща Близнаците отново към информацията и към необвързващите контакти.
Но след 8-ми август до 29-ти септември Марс транзитира в Близнаци и създава в тяхното поведение определена реактивност. От 8 до 13-ти и от 22-ри до 24-ти август те трябва да бъдат много внимателни в придвижването си, тъй като планетите в това време минават по оста на катастрофите. След 24-ти август Марс ще бъде в опозиция на Юпитер и дълго трупанато недоволство на партньорите ще избухне, затова  би било добре, ако имат възможност да почиват поотделно.
Септемврийските затъмнения ще сблъскат Близнаците с проблемите на дома, родителите, недвижимите имотни. Напълно възможно е те да решат да променят местожителството си. От края на септември започват хармоничните, съзидателни енергии на любовта.
Октомври е време, когато Близнаците ще започнат да дишат с пълни гърди, независимо от есента, най-после е дошло желанието им за любов, . До 12-ти октомври може смело да се приемат всякакви оригинални решения, но ретроградният Меркурий през втората половина на октомври може да им изиграе лоша шега, ако Близнаците поискат например на решат всички свои делови въпроси с един замах. Добре би било до ноември наистина да се отдадат на леност, нега и словоблудство (все пак е годината на Свинята). Последния есенен месец е добре да се посветят на диети, грижа за тялото. У тях ще се събуди непреодолимо желание за творчество, за нещо ново, за възпитание на деца. За съжаление от края на ноември до средата на декември в отношенията с партньора ще настъпи истинска зима. От 19-ти декември Северният лунен възел влиза в орбитата на екстрасенсите и обещава чудеса, което определено ще направи живота на Близнаците ярък, обвит в цветен облак.

 

Рак
22 юни 21 юли

Раците реагират негативно на студа и зимата, но новогодишните елхи и трапези ги заразяват и те проявяват интерес към хората и към простите радости. Миризмата на мандарини им напомня за детството. Независимо от това ги очаква много работа през първата половина на януари, свързана с колективни пари или пари на партньора.
От 21-ви януари до 20-ти февруари се включват сложни механизми, скрити от очите на околните хора, на съпътстващи положителните промени в самите Раци.
След края на февруари Ракът проявява желание да излезе от своята черупка и дори да замине за някъде. Но март е пълен със сюрпризи, по-точно със затъмнения, около 19-ти Марс ще застане в опозиция със Сатурн, което означава парични проблеми. Затова никакви финансови манипулации през този период не са уместни. Най-доброто, което могат да направят, е да погледнат към хоризонта, да си напишат програма-максимум, да напрегнат мозъците си (а тези, които нямат такива, да използват интуицията)и да изчакат до 22-ри март, когато новите цикли ще разчупят не само природата, но и ще подтикнат Рака към стремеж да се усъвършенства.
Те ще проявят желание да се харесват и да получават подаръци и комплименти, да завързват запознанства, особено след 21-ви април.
От 9-ти май до 6-ти юни Венера ще влезе в техния знак, придавайки на външността им очарование, техният опияняващ вид ще действа като психотропно оръжие на всеки, който дори случайно се и загледал в тях. След 17-ти май и практически почти целия юни Марс може да провокира конфликти с началството, а от 22-ри май до 22-ри юни въобще е по-добре да се скрият отново в черупката си за размисъл. След края на юни Слънцето преминава в Рака, озарявайки с тиха светлина рачешкия живот и давайки им възможност да се движат напред, а не назад. След края на октомври настъпва интересен прzvezdite.htmlодължителен период, когато печеленето на пари ще се редува с писания в епистоларен жанр или просто с неангажиращи разговори и познанства, с кратки пътувания. През целия юли Ракът ще бъде лъчезарен, а към края на месеца ще прояви желание да изясни кой кой е сред своето обкръжение.
От 24-ти юли до 24-ти август Раците ще успеят да натрупат много енергия и пари. И това ще бъде добре, защото от октомври 2007 до май 2008 година (с изключение на януари и февруари 2008) Марс, планетата на конфликтите и възпалителните процеси ще броди, подобно на призрака на комунизма, из съзвездието на Рака. Трябва да се запасят със сили, за да могат да изживеят  с достойнство атаката на Марс.
Септември ще бъде изпълнен с много информация и телефонни обаждания.
През октомври отново ще го занимават дела, свързани с дома ремонт, преместване или просто подготовка за зимата. Независимо от нахлуващия студ, в края на октомври настъпва най-сладкия период на годината време за любов, творчество, деца.
През ноември Раците проявяват истинска активност в сърдечните дела, с удоволствие придобиват вещи от антиквариат и активно творят (какво точно, вече е друг въпрос). От 23-ти ноември, изморените потомци на Атлантите започват да се  занимават с рутинна работа, по-точно тази, заради която получават заплата.
През декември е възможно влошаване на самочувствието, на настроението, но Венера, летящия из Скорпион, сродния на Рака знак, все пак ще им напомни за тази неземна любов, заради която раците са дошли на този свят и която могат да подарят на своите ближни...

 

Лъв
22 юли 23 август

С преминаването на Юпитер в дома на любовта и творчеството на Лъва, започнало през декември 2006 година, в тунела се появява светлинка.
Слънцето, преминаващо през Водолей от 20-ти януари до 2-ри февруари ще се срещне с Уран и ще подари на Лъва събитие или сюрприз, най-вероятно от любовен характер, от което просто дъхът му ще спре. Времето на страстите започва от края на февруари. От 14-ти февруари не е желателно да се подписват никакви договори, да се правят важни крачки, да се правят големи покупки, тъй като Меркурий е ретрограден.
През март трябва да бъдат готови за неочаквани спадове в настроението, за влошаване на самочувствието и за желание да се взривят, което ще се дължи на лунното затъмнение на 3-ти март. На слънчевото затъмнение на 19-ти март пък Лъвовете ще реагират с упадък а силите и тиранична мрачност.
През април вече ще настъпи подходящото време за разходки и романтични отношения. Около 29-ти април царете на зодиака трябва да бъдат много внимателни зад волана, тъй като съединението на Марс с Уран в дома на екстремалните отношения може да провокира неприятни ситуации. От края на април до 22-ри май Лъвовете ще чувстват натиск от висшестоящите и трябва да се постараят с всички сили да повишат авторитета си в очите на обществото и колектива, в който работят.
През първата половина на юни Марс, Юпитер и Сатурн (независимо от своята неприязън един към друг) създават мощен триумвират в подкрепа на Лъвовете и те може би ще успеят да решат много от натрупалите се проблеми. Освен това след 6-ти юни Венера ще посети този лъчезарен знак и ще засили блясъка в очите им, ще ти направи много-магнетични. Започва интересен период с приливи и отливи: любовта  ще идва и ще си отива , и това  ще продължи до 8-ми октомври. От края на юни до 22-ри юли., независимо от своята очарователност, трябва да бъдат внимателни със своето началство и да залегнат на дъното, за да не си навлекат неприятности. След тази дата Слънцето встъпва в своите права и Лъвът в целия си блясък се качва на тронове, на кресла, на фотьойли, въобще на каквото намери, а около тях кадят благовония и вдигат наздравици!
След 7-ми август напрежението изчезва, на хоризонта се появяват нови поклонници, по-млади по възраст или по характер, Лъвовете най-накрая ще открият златната жила, и ще започнат светъл и радостен период, когато парите буквално ще започнат да падат от небето. Към тези приятни новини трябва да добавим и още една: от 3-ти септември Сатурн, който ограничава Лъва от 2,5 години го напуска и преминава към работливите Деви. Оковите, стягащи Лъвовете през последните две години, падат и те се представят преобразени, закалени и пораснали, загубили много уроци от миналото и помъдрели за сто години напред. При някои може да се появят деца или любов, други ще довършат своята финансова пирамида, за да й се любуват на старини. На 11-ти септември обаче тя все още не е действаща, и Лъвът ще трябва да плати за всички сметки.
Към края на октомври светските Лъвове трябва да се замислят по жилищни въпроси. За да могат след 9-ти ноември със задоволство да се отдадат на писане на писма, на запознанства по интернет и изобщо на усещането, че са желани. Но Лъвовете не обичат твърде спокойствието и след 23-ти ноември ги спохожда самоубийственото желание за една изпепеляваща любов и ако това не се случи, то през декември в тяхното творчество ще бъдат пометени всички възможни и невъзможни граници. Изпълнява се желанието на Лъвовете  Да светя винаги и навсякъде - това е моят и на слънцето лозунг.

 

Дева
24 август 22 септември

Когато говорят за Девата, че тя е влюбена, обикновено имат предвид, нейната разсеяност, която се проявява във  всички области на живота й.
Понятието обожаниее непознато  за Девата, за сметка на това тя пък добре познава мнителността, вникването в детайлите и въобще рано или късно разбира, че влюбването е болезнено състояние. Такива мисли започват да се роят в главата на Девата през януари и към 21-во число придобиват яснотата, че любовта е нещо лошо и от нея трябва да се избавят с всички възможни способи. Като най-добрият начин според тях е да  прекарат живота си леко и безгрижно, отдавайки се на работата.
До 19-ти февруари у Девата се събужда небивал интерес към различни родове пречиствания, занимания във фитнес клубове, но опитът да се очистят напълно от сърдечни привързаности не е толкова успешен: до 27-ми февруари Марс планетата на войната провокира от дома на любовта Дева към скандали и скандалчета и мечтите за покой само ще им се присънват. Още повече, че Венера (която в митологията е била любовница на Марс) до 23-ти февруари ще посипва флуиди чрез партньори от всички народности и религии, така че от една страна Девите с всички свои фибри ще се борят със своите желания, а от  друга ще им се иска да кокетничат с различни хора. Намирайки се в такова противоречиво състояние, те ще посрещнат лунното затъмнение на 3-ти март с небивал прилив на емоции или с повишено кръвно налягане.
От средата на февруари до 3-ти март те трябва да контролират своите мисли, да отложат подписването на документи и да прекарват повече време насаме.
През април Девите ще работят за финансовите интереси на своите партньори, но ще останат разочаровани от тяхната неблагодарност.
След 16-ти май пък ще проявят интерес към личности от другия края на света, а може би и на самите тях ще им се иска да отидат там. От 22-ри май до 21-ри юни мисловният механизъм на Девите ще работи с пълна сила това е благоприятно време да се почувстват на върха на планината и да погледнат надолу, но за съжаление някои от тях имат проблеми с вестибуларния апарат и трябва да внимават да не им се завие свят от  собственото им съвършенство.
Краят на юни и практически целият юли Девите ще празнуват, ще срещнат много  нови приятели, нови интересни познати, а от 15-ти юли Венера ще надари Девите с такъв сексапил, че ще станат неузнаваеми и за самите себе си(нали те са самата скромност в зодиака).
След 10-ти  август ще им се наложи да се разделят за около месец и половина с планетата на любовта, но след 8-ми октомври тя отново ще се върне и ще им подари несравнима есен. След 24-ти август Слънцето в Дева започва да осветява пътя им, но около 11-ти септември (времето на слънчевото затъмнение) трябва много внимателно да следят състоянието на пътя, а също така и собствените си емоции. Този ден е паметен и с атентата на бизнесцентъра в Ню Йорк. Изобщо септември е начало на двегодишен суров период, когато дори атеистите Деви започват да вярват в кармата. Сатурн, реализаторът на съдбата, ще остане до ноември 2009 година в знака на Дева и ще променя и конструира живота им по свое усмотрение, много от тях ще създадат семейство, ще се разделят с близките си.
През октомври планетите създават условия на Девите да заработят куп пари. Ноември ще им донесе нови запознанства, пътувания, но и ремонти у дома, грижи за родителите. А през декември независимо от студа навън някой ще изпрати на Девата романтични, красиви послания, които ще сгреят техните сърца.

 

Везни
23 септември 23 октомври

Юпитер, планетата на успеха през 2007 година преминава през дома на контактите на Везните, но образува негативен аспект с Уран, който се намира в дома на работата и здравето, т.е. информацията, срещите ще бъдат в разрез с желанието на Везните във всичко да има хармония. На младите Везни Уран може да донесе честа смяна на работата и статус на свободен творец, а на по-възрастните -  колебания в кръвното налягане и настроението.
До 21-ви януари те ще изпитват желание да създадат у дома си нещо като офис, в който да могат да работят и да живеят. В края на януари слънцето макар и да не топли, осветява живота в розови краски. Впрочем, в това време може неочаквано да се стигне до юношеска влюбеност със симптоми на лека лудост (за сметка на преминаващата през Везни Лилит, която също отговаря и да любовта).
Везните започва позитивна активност (едното на другото не пречи). Мартенските затъмнения (от 3-ти до 19-ти ), особено слънчевото на 19-ти може да окаже влияние на самочувствието, а от 22-ри март в сезонния живот на Везните ще настъпи ядрена зима. Везните в класическата астрология отговарят за партньорството, а тъй като Лилит преминава през този знак, осквернявайки самата идея за партньорство, то изясняването на отношенията със своите половинки е по-добре да не се избягва.
От средата на април Венера планетата на Вените навлиза в дома на далечните страни и пътешествията и някой от далечна страна ще започне да флиртува с Везните.
В края на април и началото на май е възможно получаване на присъдени пари субсидии, застраховки, а също така и увеличаване на интереса към финансите на партньора. Страст, преминаваща в страдание може също така да бъде една от темите в този период. След 22-ри  май Марс може да развали плановете на Везните за пътешествия.
От средата на юни до 10-ти юли Меркурий е ретрограден и тогава не бива да се взимат важни решения, да се подписват договори и т.н. Още повече, че през това време пък Везните имат шанса  да срещнат своята голяма любов. Още от юни междуличностните отношения ще се сменят периодично, като ту влизат в задънена улица, ту се възраждат с нова сила и тази тенденция ще продължи до началото на декември.
През септември най-доброто, което могат да направят е да минат в  нелегалност, тъй като недостигът на енергия ще бъде осезателен. За щастие всичко това е само временно явление, свързано с личните биоритми и астрологическия цикъл на Везните. След 24-ти септември Слънцето влиза в месеца на Везните е всичко започва отново да се върти около тях , а и те самите започнат да проявяват активност. Празнувайки своите рождени дни те ще изпитат противоречиви състояния на любов, тъй като Венера и Марс ще се намират почти целия октомври във Везните.
От 24-ти ноември приоритетите ще бъдат на страната на финансовия живот на Везните: пет планети в Скорпион ще образуват парад на планетите през ноември и всичко ще се върти около имущество, спестявания, въпроси на храненето и социалното положение. До 18-ти ноември трябва да се изключат всякакви подписвания на договори и сделки, тъй като ретроградният Меркурий не дава шансове за успех в този период. От 23-ти ноември, Слънцето, което минава през Стрелец, ще донесе редица нови информации, контакти, нови запознанства.
В преддверието на Новата година сърцето на Везните ще принадлежи на дома, на неговото благоустройство и на желанието да декорират, близките ще им станат още по-близки и Везните с радост ще делят с тях своята топлота и щедрост.

 

Скорпион
24 октомври 22 ноември

Посрещайки Новата година в кръга на родственици или съседи Скорпионите не бива да забравят поговорката ,че както посрещнеш новата Година, така и ще я прекараш.
През януари на Скорпиона му предстоят много разходки, кратки пътувания, придобиване на предмети на изкуството. На интересите на семейството ще бъдат посветени дните от 21-ви януари до 20-ти февруари. Обаче това съвсем няма да попречи през февруари да се влюбят страстно или да се отдадат на творчество.
До 8-ми март у околните ще се създава впечатлението, че тяхното мислене не е напълно адекватно, но те са винаги така в стадиите на любовни пориви. Активната изработка на допамин в мозъка ги заставя да изпитват страст, влечение, въжделение, които понякога излизат изпод контрола на разума.. Зоната на влюбването при тях се намира там, където се намират основните центрове регулиращи потребността на човека от храна и вода.
Лунното затъмнение на 3-ти март може да провокира караници у дома заради приятели, а слънчевото на 19-ти март дрязги по делови въпроси.
С влизането на Слънцето в Овен Скорпионите ще почувстват упадък на силите, а същевременно на дневен ред ще дойдат дребни, но необходими работи, въвеждане на ред в работата и в бита.
След 7-ми април при по-възрастите Скорпиони могат да възникнат проблеми с децата, а при младите - конфликтни ситуации с любимия човек.
След 8-ми май Венера навлиза в дружеския знак на Рака, подтиквайки Скорпиона към роман с чужденец, а далечните пътувания в този период ще оставят незабравими и дълготрайни спомени.
От 22-ри май до 22-ри юни става трансформация, гъсеницата се превръща в пеперуда, сивата мишка - в дракон. Всички чувства, в това число и шестото ще работят  до краен предел.
В края на юни, когато светът е пълен с копнеж и радост, Скорпионите ще се присъединят към хармонията на света, ще им се прииска да посетят екзотични места, или просто да помечтаят. След15-ти юни наистина има смисъл да се отпуснат и да не влизат в безсмислени ангажименти и договори поне заради това, че Меркурий планетата на интелекта се движи ретроградно до 10-ти юли.
След 15-ти юли започва интересен, почти нереално изглеждащ период. Някой скромно ще дарява със знаци на внимание Скорпиона, но в това време в силата си влиза Лилит, която остава при Скорпиона за 9 месеца, проверявайки доколко душите им са светли. (Цикълът на въртене на Лилит в зодиака е 9 години, като през това време тя фиксира количеството на лошите постъпки и връщайки се при тях след 9 години, наказва тези, които са сторили зло на другите.).
Тези от Скорпионите, които нямат какво да кажат на света, по-добре да намерят удобно убежище и да не се показват до 24-ти август. Около 7-ми август трябва да бъдат много внимателни на волана, тъй като Луната и Юпитер се намират на оста на катастрофите.
Лунното затъмнение на 11-ти септември може да направи Скорпионите мнителни и нервни, но независимо от това септември ще дари тези галеници на съдбата с любов и циганско лято, което ще продължи до 8-ми ноември.
След 24-ти септември с прохладата идва и желанието да отдъхнат, да анализират в тишина и много Скорпиони ще останат в сянка до 24-ти октомври, когато Слънцето ще включи тяхното копче и те с неочаквана сила отново ще блестят на сцената на живота.
През ноември, с погледа и усмивката на Мона Лиза те отново ще си върнат славата и харизмата, които са се поизтъркали в душевните пламъци, възникнали благодарение на физическите реакции да привличат към себе си пеперуди, желаещи доброволно да изгорят в този огън.
А към края на декември Скорпионите ще си живеят на лаврите, като само от време на време ще ги подрязват, както принц Чарлз (Скорпион по дух и рождение) подрязва короните на гостите в своята Уестминстърска градина.

 

Стрелец
23 ноември 21 декември

Не оставяй питомното, за да гониш дивото. Тази мъдра поговорка особено много подхожда на Стрелците през 2007 година. След 12 години отсъствие при тях отново се връща любимият и роден Юпитер. За година тази огромна планета ще донесе смяна на статуса: някои ще сключат брак, други ще се издигнат в службата,  но шанс да намерят щастие се дава на всички Стрелци, главното е да не се занимават  с дивото.
През януари Стрелците ще припечелят прилична сума, независимо че всички наоколо се веселят.
За любителите да пишат най-подходящ период ще бъде февруари, като освен това под влияние на Кода на да Винчи ще им се доще да превърнат своето жилище в салон или малък Лувър в зависимост от финансовото си състояние.
Идеите на домочадието и съществуването напълно ще ги обземат от 20-ти февруари до 22-ри март, като през това време ще преживят двете затъмнени: лунното на 3-ти март ще засегне от близо техния авторитет, а слънчевото на 19-ти март ще донесе известни проблеми, свързани с родителите. Преминаването на Юпитер през Стрелец внася мажорни ноти в техния живот, но напрегнатият аспект на Уран в Риби показва, че в кацата с мед за Стрелците ще има само една лъжичка мед... И все пак, това е цяла каца с лед! В края на април Уран отново ще напомни на Стрелците за тяхната собствена гордост и въпросът какво всъщност аз искам от този живот пак ще стане актуален.
В края на март и през април влюбчивостта на Стрелеца може да приеме катастрофални размери. Крайности не са им нужни, още повече, че след 20-ти април по график идва синдромът на пролетната умора, липсата на време и организационно усърдие.
Мятайки се като риба на сухо между дома и работата, те почти не забелязват как преминава половината май.
Животът започва да ври и кипи след 22-ри май през целия юни могат да очакват светски представления, презентации, театри и изясняване на отношенията с партньорите.
Слънцето, преминаващо през Рак ще внесе в живота на Стрелеца известна хипнотичност. Попадайки в територията на Рака през юли Стрелците като малки деца се възхищават на замисъла на живота на земята. Венера също така прилага своите усилия и интриги, за да завържат някакви романтични връзки с хора от далечни страни.
В края на юли и през целия август ще настанат хармонични дни.
С приближаването на есента става ясно, че Юпитер не само раздава подаръци, но изисква и отговорности от Стрелеца. Някои от обкръжението ще започне да точи зъби или просто да завижда, но през септември той трябва да се потруди и да даде отпор на противника от засада, като покаже, че не е вчерашен.
След 24-ти септември Стрелците са предмет на възхищение и обожание и това много им харесва, макар понякога да съзнават, че може би насреща си имат не особено искрени хора. И докато се глезят в облаци от илюзии, Венера, съединявайки се със Сатурн започва да украсява професионалния живот на Стрелеца с цвета на властта, те трябва да премислят цялото си бъдеще, да пресметнат перспективите с математическа точност, за тази цел за съжаление ще отиде целият ноември. След 23-ти ноември към тях се връща Божествения огън и желанието да направят света идеален и чист. До 23-ри декември те даряват искрите на своите пламенни сърца на всички и делят даровете, дадени им от Юпитер, с които им предстои да се разделят в края на декември. Хванали ли са питомното или са останали с дивото в ръка, само те самите ще разберат.

 

Козирог
22 декември 20 януари

Някои са се родили, за да обичат, други, за да живеят. Козирогът обича самият живот и постоянно носи на обществото конструктивната философия на живота.
Съчетавайки прекрасните зимни празници със своя рожден ден Козирозите по волята на съдбата се оказват в центъра на вниманието. януари е техният звезден месец. Дори Марс планетата на разрушението преминавайки през Козирог от 17-ти януари до 27-ми февруари внася в техния живот ентусиазъм украсявайки техните мрачно-песимистични портрети в пурпурните тонове на антични пълководци. От 20-ти януари до 20-ти февруари те имат своите шансове да преуспеят в бизнеса и в своите финансови планове. Единственият препъни-камък ще бъде Меркурий, който от 14-ти февруари е ретрограден, т.е. всички договори трябва да са подписани дотогава.
Мартенските затъмнения ще засегнат малко сдържаните и стабилни Козирози, те няма да усетят никакви емоционални бури и ще продължат да вярват в себе си.. В края на март до средата на април Козирогът ще превъзмогне себе си, ще се оплете в паяжината на плътските страсти и с удоволствие ще се намери във водовъртежа на собствените си желания. През май не бива да им отправяме призиви за морал и нрав, защото природата си иска своето, а Козирозите като всеки земен знак определят своето поведение според циклите на околната среда и именно през пролетта мозъкът им подава сигнали за нуждата от размножаване.
От 22-ри май до 22-ри юни звездите насочват Козирога да извърши подвиг в работата си или пък да премине профилактично лечение.
През юли се очаква охлаждане на партньорските отношения, Меркурий до 10-ти юли е ретрограден и всичко трябва да се отложи.
С преминаването на Слънцето в знака на Лъва Козирозите по волята на съдбата може да се окажат в плен на нечии знойни страсти, адреналинът ще ги удря не само в носа, но и в темето. През август Козирогът може би ще получи някакво наследство от своя партньор. Но август е и време на екстремални ситуации, които няма да му се отразят особено добре.
От 24-ти август до 24-ти септември е време за събиране на реколтата! И независимо от затъмненията на 29-ти август и 11-ти септември на много от Козирозите ще им се отдаде да прекарат кадифения сезон на Хаваите скромно, но с вкус.
Краят на септември, началото на октомври ще постави пред Козирозите дилемата или да се спогодят с партньорите и да забравят обидите или методично да продължат своя път към звездите. След 12-ти октомври Меркурий отново се търкаля наопаки и за цели 19 дни важните дела трябва да се отложат. След 24-ти октомври Слънцето влиза в дружеския знак на Скорпиона и Козирозите заобикалят с нечувана до този момент любов и внимание хората, може би защото именно през ноември душата на Козирозите намира някаква неземна радост и битието става не толкова досадно и сурово.
Декември! Пристига зимата даденост, с която не можеш да спориш. Приемайки тази закономерност, Козирозите приемат също така и усещането за упадък на силите, желание да си отидат от суетата и земните радости най-доброто време да се качат на Тибет. Или просто да сложат ред в самите себе си. Приготвяйки се за новогодишните и коледните празници, те просто не забелязват как е дошло време отново да правят купон за своя рожден ден. Да живее животът, аз те обичам отново и отново!

 

Водолей
21 януари 20 февруари

Водолеят е твърде непредсказуем и дългото преминаване на двете висши планети Нептун и Хирон през Водолей ще го направят още по-непредсказуем. През януари в околните ще остане впечатление, че Водолея страни от тях  и в него действително ще се появи желание да постави на врата на дома си табелка с надпис не ме безпокой, но това няма да е задълго и дружелюбността му ще бъде в апогея си след 21-ви януари, когато той отново отвори обятията си за всички приятели и врагове.
През февруари Венера успешно ще се съедини с Хирон и Нептун ще е весело на само на Водолеите, но и на тези, които те обичат и смятат за свои приятели. Артистичността на Водолеите не само ще спечели доверието на началниците, но и ще увеличи дивидентите им след 20-ти февруари.
На 28-ми февруари Меркурий се намира в 30-тия кралски градус на Водолея, и дори ретрограден, ще дари представителите на знака с шансове за успех в екстрасензориката.
По време на слънчевото затъмнение на 19-ти март желанието им да лудуват ще изчезне, а също така и всякакви други желания (биоритмите им са фактически на нула).
На 20-ти март Венера навлиза в знака на Телец, събуждайки желание за декорация на жилището и за покупка на нещо приятно за очите, например картина в стил ню ейдж.
Посрещайки зороасирийската нова година на 22-ри март, Водолеите навлизат в нов етап от своя годишен хороскоп след 20-ти април те ще открият своите двойници (братя по разум) влизайки в контакт с извънземен разум или просто запознавайки се с очарователна съседка.
В края на април и през целия май Водолеите ще се занимават изключително със земни дела: работа в градината, ремонт на дома и изясняване на отношенията с домочадието.
От 22-ри май до 21-ви юни всеки, който търсят голяма и чиста любов, може да я потърси при Водолеите.
От края на юни до 23-ти юли настъпва време на жътва, борба както в външни вредители, така и със своите собствени вредни навици.
Последната седмица на юли и целия август е време когато Водолеите ще усещат силно противниците си, и въпреки че , те нямат врагове, през това време дори и собствения съпруг може да се окаже противник, ограничавайки свободата им, а загубата на свобода за Водолея е равносилна на смърт.
Повишаването на адреналина Водолеите ще почувстват (от 24 август до 23-ти септември) като вледеняваш хлад.
На 11-те септември, по време на слънчевото затъмнение, Водолеите до мозъка на костите си ще чувстват, как намалява плътността на времето. В този момент на затъмнението се трансформира Времето едно от фундаменталните свойства на нашия свят. Водолеите, леещи вода, могат да я направят жива и целителна през това време, нали планетата Уран, ръководеща Водолеите отговаря за нетрадиционната медицина и ясновидството.
От 24-ти септември до 23-ти октомври Водолеите ще се понесат към далечни страни с цел изучаване истините на индийските гуру, но тай като Слънцето по това време е слабо, то и активността на Водолеите е ниска и много от тях ще се отдадат само на мечти.
Мечтите завършват с настъпването на ноември и Водолеите, искат или не, трябва да отстояват авторитета и професионализма си, да се борят срещу човешката завист и подлост. Здравословното им състояние може да бъде и по-добро, но проблемите в работния колектив ще провокират психосоматични заболявания, и затова те трябва да се научат да се отпускат и медитират.
Последната седмица на ноември и декември са най-прекрасни и Водолеите ще открият смисъла на живота общуване с приятели, клубове по интереси, поклонници и Кама (на санскритски език желание). Изучаването на Кама Сутра в група е интересно, но тях ги очаква и любов, идваща от небесата, неповторима и ярка като мълния, каквито са и самите Водолеи.

 

Риби
22 февруари 20 март

Срещайки новата година, рибите ще се чувстват като в своя родна стихия проблясващи в сребристите си одежди те ще очароват и ще се наслаждават на този процес.
От 21-ви януари до 20-ти февруари ще им се иска да потънат в дълбочините на океана или в своето Аз, но преминавайки през Риби Уран ще обърка всичките им планове и предсказуемост на поведение: Рибите могат да започнат да се движат в зигзаг, да завирят бури в чаша вода и да избягат на свобода и нищо не би могло да ги задържи.
На 8-ми февруари Венера се съединява с Уран и може да предизвика прилив на силна космическа любов и при това съвсем неочаквано. От края на февруари до пролетното равноденствие, Рибите ще бъдат в центъра на внимание, към тях ще са приковани милиони очи, и това не се отнася само за известните Шарън Стоун и Джордж Клуни, но и за обикновените хора, родени в това съзвездие.
Слънчевото затъмнение на 19-ти март ще премине в този знак, провокирайки Рибите към ирационални и безсмислени постъпки. В края на март Слънцето и Венера ще внесат в ежедневието на Рибите нещо ново, например запознанство или огромна информация, а също така и интерес към натрупване на енергия от Космоса.
Меркурий, преминаващ през Риби до 10-ти април ще внесе трезвост и логичност в мислите на Рибите. След 21-ви април антенките на Рибите ще се настроят за получаване на информация, за кратки пътувания, желание за писане и творчество, а също така ще се усилят и контактите с роднини и съседи до края на май. По същото време Венера влиза в знака на Рак (от 10-ти май до 5-ти юни)  и дори тези, които не са в състояние да обичат, ще се влюбят.
Рибите са много пластичен знак, и дори влюбеността им (която ще се постараят да съхранят в тайна) няма да им попречи да се занимават с всекидневни занимания от края на май до 22-ри юни.
От 22-ри юни до 23-ти юли Слънцето преминава през знака на Рак, като ще включи сърдечната чакра на Рибите. Време на Ренесанс в живота на Риби, време, когато техния свят е оцветен в розово (на тях дори не им трябва т розови очила, за да се чувстват щастливи). Напълно вероятно е Рибите (особено младите) да започнат дълъг служебен роман, който ще протече на приливи и отливи.
От 24-ти юли до 23-ти август знойното лъвско Слънце ще донесе в живота на Риби много работа и служебни ангажименти.
На 28-ми август е лунното затъмнение в Риби, което ще завихри емоциите им до ниво Цунами с разрушителни последствия за партньорите им. Но за сведение на Рибите този вид енергия можете да използвате за позитивни цели, например да заложите програма на живота си за 18 години напред чрез  медитация в момента на самото затъмнение (в 13 часа и 38 минути).
Слънчевото затъмнение на 11-ти септември ще окаже негативно влияние в енергетиката и биоритмите на Рибите и те ще стигнат много ниски нива. Най-добре е да отложите изясняване на отношенията с партньора за друга седмица.
Октомври е месец за изпитание на стабилност, и продължавайки тенденциите от септември при Рибите се увеличава адреналина в кръвта, ще нарасне интереса им към парите на партньора.
И накрая през ноември Рибите ще започнат да дишат с пълни гърди, стресовете остават назад, а любовта, която движи звездите и светилата, ще продължава да живее в сърцата им.
След 23-ти ноември от Риби ще се изисква професионализъм и почти през целия декември много в кариерата им ще зависи от тяхната съобразителност и виртуозност. Висшите сили им обещават растеж в кариерата при условие, че ще се борят твърдо за място под слънцето. Изпращайки старата година в кръга на приятелите, Рибите трябва да знаят, че ги очаква прекрасно бъдеше и както винаги, то ще е неотразимо.

назад