вселена

Астрофитнес

 

Марс ръководи физзарядката

Лятото отново дойде. И някои от недостатъците ни коварно се показаха под тънките дрешки след дългия зимен сън. За щастие, с помощта на звездите всичко може лесно да се поправи.

 Покровителят на спорта Марс и покровителката на красотата Венера ще ни помогнат. Трябва да имате предвид, че с помощта на Марс могат да се стегнат мускулите, а Венера помага за корекцията на фигурата. От нас се изисква само редовно и добросъвестно да се заемем с фитнес.

Но нека отначало да погледнем какви са спортните тенденции през следващите месеци. Огнените видове спорт (бягане, спортни преходи - пеш или на велосипед, пързаляне на кънки, скейтборд и други подобни) се препоръчват чак до началото на есента. В дните, които не са подходящи за такива занимания, се препоръчват боулинг, дартс. Ако денят е топъл, можете да се занимавате с волейбол, баскетбол, хандбал, футбол, дори и в олекотен плажен вариант. Освен това всеки зодиакален знак има свои собствени предпочитатия и склонности, които трябва да се имат предвид, за да бъде приятен фитнесът, както за тялото, така и за душата.

 

Знаците на зодиака на спортната арена

Стихията на Огъня
Овен, Стрелец, Лъв

Желателно е да започвате деня с гимнастика и колкото по-рано, толкова по-добре. Станете в 7 часа, облечете си удобни дрехи, излезте на улицата и направете няколко обиколки в парка или в междублоковото пространство. Отличен вариант е, когато живеете близо до стадион - тогава ще имате къде да се развихрите. Впрочем, кросът по алеите на парка е по-добър: опитните бегачи избягват асфалтовите пътеки, които не са особено полезни за краката и гръбначния стълб. В комплекса от домашни упражнения включете движения, напомнящи тренировка на боксьори или борци: набийте колкото душа ви иска възглавницата на дивана - с ръце, с крака... Направете кълбо, мост. Подобни упражнения са особено подходящи за Овена. След това може да започнете  вариации на тема шамански танци и танци на живота под звуците на тъпан или весела музика. Завършете занятието с упражнения за разтягане.Тук палмата на първенството принадлежи на Лъва. Затова пък Стрелците са непобедими в бягането на дълги разстояния, както и в хвърлянето на дискове на далечно разстояние или в цел. Вземете със себе си топка, стрели, а сред природата можете да използвате всякакъв подръчен инвентар - камъчета, шишарки и т.н. Впрочем, за вестибуларния апарат е добре да въведете в гимнастиката елементи на жонглиране.

 

Стихията на Земята
Телец, Дева, Козирог

На вас ще ви помогне майката - Земя. Всички упражнения сред природата имат двоен ефект и земните знаци най-добре го чувстват. Черпете сила от дърветата, обхващайте ствола им, правете упражнения. За "земните" знаци е подходяща класическа гимнастика с прикляквания, присядания, подскоци, наклони. За Девите е особено подходящо загряването на трева, боси, с елементи на хореография. А Телците нека да наблегнат на силовите упражнения с леки гирички, полезно за тях е да правят и преси. За Козирозите са желателни упражнения с тояжка - за корекция на осанката. За тази цел е полезно да правят упражнения на стена и да ходят с тежест на главата. Когато се занимавате у дома, използвайте в качеството на гири различни предмети, дръжте се за стола, изпълнявайки махове с краката, легнете на пейка, правейки коремни преси. След тренировката използвайте дървен масажор.

 

Стихията на Въздуха
Близнаци, Везни, Водолей

Леката атлетика и акробатиката навярно са измислени от някой "въздушен" знак. За тях е особено важно дълбокото дишане и свежият въздух. Полезно е да тренирате равновесието си, като например се разхождате по бордюра на тротоара. На тези знаци им се отдават лесно и са полезни много за тях бягането, скоковете на дължина и височина. За Близнаците са полезни занимания с партньор - тенис, бадминтон, спортни танци. В природата на Везните е да съчетават живота с изкуството - следователно трябва да обърнат внимание на художествената гимнастика. Въртете обръч, танцувайте с лента и с бухалки. И разбира се, посещавайте занятия по аеробика. Там задължително ще срещнете и други Водолеи. Те обичат занимания в добра компания: защо да не поиграете волейбол, футбол или да не си направите щафета?

 

Стихията на Водата
Рак, Скорпион, Риби

Ако имате възможност да поплувате - възползвайте се, ако ли не - търсете. Разбира се, Рибите са законодател на модата във водата. Навярно те са измислили и акваеробиката и водното поло и сега с удоволствие посещават тренировките. Впрочем, ако наблизо няма чист водоем или басейн, не се разстройвате, компромисният вариант винаги ви е под ръка. Особено привлекателен е този мек спорт за Раците. Лежейки в ароматната пяна, можете да "карате" велосипед с крака, а след това енергично да се изтриете с изтривалката и да вземете контрастен душ. Така ще се получи истински воден фитнес. Освен това предварително можете да помислите за музикален съпровод. Не забравяйте и за "земните" упражнения - разтягане, използвайте големи гимнастически топки, топки, обръчи. Много богат избор предлагат звездите за Скорпиона. Освен любимото скоростно плуване и скоковете във вода, те могат смело да включат в своята програма от тренировки всичко, което се препоръчва на другите водни знаци. Освен гореизброените методи Скорпионите могат да заимстват и упражнения от арсенала на Овните.

назад