вселена

 

Пилей
Богиня на огъня и страстта

 

Богинята Пилей е една от най-драматичните богини в Хавайската митология. Пилей е свързана със сърцата на хавайците и съществува в мислите им като божествен символ на вулканичното величие и мощ. Те почитали природните сили, които представлявали силите на живота и ги свързвали със същите основни духове на сътворението.
Митологията приписва на Пилей вулканична същност и сила за създаване на нова земя.
Тя представлява всички силни женски емоции, плам и енергия, ревност, непостоянство, внезапна ярост и несдържаност.
Но тя също може да бъде и нежна, гальовна и също така спокойна, каквито са нейните гори от папрат и цъфтящи дървета.
От колко време седите на едно и също място?
От колко време сте потънали като че ли в сън обхванати от рутината и навиците в живота си?
От колко време не сте се опитали дори малко да промените ритъма на живота си?

Време е да събудите съзнанието си и да се изпълните с чувства, да запалите отново загубената страст. Има неща, които вие обичате да бъдете, обичате да правите и да имате, но вие все отлагате или отхвърляте възможността за това.
Свалете воала на собствените си илюзии и се вслушайте в истината. Настъпило е време да увеличите потенциала и силата си, да се раздвижите и да сътворите новия си живот.
Това са посланията, които ни изпраща Богинята Пилей. За се свържете с нея и да поискате помощта й направете следния

Ритуал за свързване с Богинята Пилей

Изберете място, където няма да бъдете обезпокоявани за един или два часа. Запалете ароматизирана свещ. Подходящата музика за този ритуал е със звучене на тъпани (ако нямате, работете без музика). Затворете очи, дишайте дълбоко и се отпуснете.
Когато сте напълно релаксирани, вижте се как вървите по дълъг път и се приближавате към голям вулкан... Почувствайте това място, почувствайте горещината..., разгледайте мъртвия пейзаж..., вижте избухването на разтопената лава...
Изведнъж една жена, излизаща от горещите пламъци, ви изкрещява да спрете и ви казва, че иска да знае целта на вашето посещение. Кажете на Пилей, че търсите помощ, за да събудите Висшия си Аз. Пилей ви казва с висок глас, че тя ще ви помогне само, ако й разкажете цялата истина за вашия живот.
Съгласете си и й обещайте, че ще направите някаква добрина за човечеството след срещата си с нея.
Пилей ви изкрещява:
“Какъв искаш да бъдеш... и защо не си такъв?”
“Какво искаш да имаш... но какво оправдание ползваш, за да обясниш защо го нямаш?”
“Какво си искал да правиш... и какви причини си имал, за да не го правиш?”

Отговорете на един или на всичките й въпроси искрено, разкажете за всичките чувства и емоции, които сте позволили да ви завладеят. И всеки път, когато се превръщате в жертва или мъченик във вашата история, погледнете към Пилей и към разгневения вулкан и вижте как той избухва в пламъци и поглъща вашите илюзии и как те се превръщат в пепел.
Когато приключите тази медитация, благодарете на Богинята за вашето пробуждане и се върнете обратно в реалността. Не забравяйте за обещанието си!

 

Масло на богинята Пилей
3 капки джинджифил
2 к
апки розмарин
1 к
апка карамфил
1 к
апка петигрин
Добавя се към 2 с л базово масло и се ползва в ритуали или като парфюм.

 

 назад